In 2040 is 24% van de bevolking 65+. Hoe ga je hier als gemeente mee om? Hoe zorg je ervoor dat senioren de lokale oplossingen kennen? En, hoe voorkom je dat mensen onnodig in een kwetsbare woonsituatie terecht komen? VNG, Gemeente Utrecht en Stichting Woonz ontwikkelden het platform Voor Later.

Voor Later is hét platform dat senioren inspireert over woonmogelijkheden, hen informeert over wonen, hulp en zorg binnen de eigen gemeente en verwijst naar lokale oplossingen. Start nu ook een eigen Voor Later platform binnen uw gemeente.

Wat zijn de voordelen?

  • U maakt gebruik van een getest concept.
  • Het platform krijgt uw eigen look-and-feel.
  • Woon(zorg)organisaties, ondernemers en vrijwilligers bepalen zelf of zij vindbaar willen worden via uw Voor Later platform. De gemeente voert regie.
  • Senioren waarderen het platform met een 8+.
  • Onderhoud, hosting en redactie van landelijk relevante informatie centraal geregeld.
  • Mogelijkheid om te analyseren welke vragen en wensen senioren hebben binnen uw gemeente.

Verleiden & Actie

Senioren die nadenken over later en op tijd anticiperen. Hoe mooi zou het zijn! Dit vraagt om gedragsverandering. Bewustwording en verleiding vormen hierin de basis. Dit vormt hét hoofddoel van het platform. Máár zodra senioren verleid zijn leidt het platform hen ook door naar de actie. Zo kunnen zij zelf actie ondernemen gericht op later.

Het platform Voor Later verbindt de mogelijkheden die er al zijn. Het verwijst door naar bestaande oplossingen.

De basis

Het platform plaatsnaam.voorlater.nl is zo opgezet dat iedere gemeente dit op haar eigen manier kan inzetten. De basis van het concept is deelbaar en eenvoudig door iedere gemeente inzetbaar. Functionaliteiten die gemeenten in co-creatie ontwikkelen worden voor alle deelnemers inzetbaar. De standaard rubrieken zijn:

 

Naast deze standaard rubrieken is het mogelijk dat uw gemeente eigen rubrieken toevoegt.