Wonen in uw gemeente ook steeds meer senioren? Help hen dan om fijn en veilig wonen zelf mogelijk te maken.

Utrecht is de eerste gemeente die de sprong heeft gewaagd om senioren écht centraal te zetten. Op www.utrecht.voorlater.nl worden senioren geïnspireerd om na te denken over hun eigen woonomgeving later. De inspiratie in Inwoners vertellen vormt de trigger om na te denken over later. Voor senioren die aan het denken zijn gezet wordt advies te geven in Handig voor later. Dit advies gaat over wonen, hulp en zorg. Vanuit het advies wordt verwezen naar oplossingen vanuit de gemeente, particuliere oplossingen en de mogelijkheid om een vrijwilliger te vinden. In het onderdeel Woningen kunnen senioren zien welke mogelijkheden er zijn om te verhuizen.

Voor Later is ontstaan uit een vraag van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. De Gemeente Utrecht heeft het vraagstuk samen met Stichting Woonz en ouderenbonden uitgewerkt.

U kunt ook een eigen Voor Later website opzetten in uw gemeente. U maakt dan gebruik van het concept dat staat en voegt er uw eigen gemeentelijke look-and-feel en content aan toe. Én, u sluit aan bij de door ontwikkeling van het platform. Wilt u meer informatie vul dan onderstaand formulier in. Dan nemen wij contact met u op.

Tot Later!